78430556 15
11 september 2018

Kredietfonds van € 1 miljard voor Nederlands mkb

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland krijgt door Amerikaanse investeerder KKR en Britse vermogensbeheerder Schroders nieuwe mogelijkheden tot financieren.

KKR start samen met Schroders een nieuw kredietfonds van € 1 miljard in Nederland. Het Rotterdamse leningenplatform Neos zal dat geld gaan wegzetten en beheren.

KKR kiest met Neos voor een partij die in Nederland ervaring heeft met financiering van mkb buiten de banken om. Met Schroders als aandeelhouder en kapitaal van een bedrijfspensioenfonds voor de detailhandel heeft Neos in ruim twee jaar reeds € 92 miljoen weggezet bij 135 kleinere bedrijven.

Met KKR als nieuwe geldschieter kan Neos voorzien in een groeiende behoefte in het mkb aan leningen tussen € 250.000 tot € 10 miljoen. Hiermee wordt een gat opgevuld dat de banken laten liggen. Neos hanteert langere looptijden van 1 tot 7 jaar en neemt vaak genoegen met minder zekerheden. Hiervoor betaalt de kredietaanvrager wel een relatief hogere vaste rente — gemiddeld 9%. Het fonds voorziet uiteindelijk in de behoefte van veel mkb’ers die moeilijk aan (kleinere) leningen kunnen komen bij banken.

Wilt u meer informatie over financieren bij Neos? Neem contact op met Raymond Tekstra, onze financieringsspecialist via r.tekstra@crowefoederer.nl of op 06 – 23589130.