Due Diligence

Due Diligence

Tijdens het onderhandelingsproces wilt u als koper graag weten of de verstrekte informatie van de verkoper op waarheid is gebaseerd. Relevante aspecten van het bedrijf worden binnenstebuiten gekeerd tijdens een boekenonderzoek, ook wel een Due Diligence onderzoek genoemd. De risico’s van de onderneming worden in het onderzoek geïdentificeerd. Dit kunnen wij voor u als (ver)koper in kaart brengen door het uitvoeren van een Due Diligence onderzoek. Onze professionals hebben ruime ervaring in het uitvoeren van Due Diligence onderzoeken en het coördineren van het proces met andere partijen.

Due Diligence voor verkoper

Als verkoper wilt u zorgen dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt. Onze Corporate Finance professionals hebben ervaring met het begeleiden van Due Diligence onderzoeken. Het voorzien van de juiste informatie is van groot belang om te voorkomen dat de voorgenomen transactie wordt afgeblazen door foutieve informatie. Het is dus van groot belang dat dit onderzoek zorgvuldig wordt uitgevoerd. Concreet betekent een due diligence onderzoek dat wij u assisteren bij onder andere het inrichten van de data room en de informatieverstrekking aan de potentiële koper namens de verkoper.

Aspecten van een Due Diligence onderzoek

Een Due Diligence onderzoek kan bestaan uit verschillende aspecten: 

Naar aanleiding van het Due Diligence onderzoek ontvangt u een uitgebreide rapportage. In dit onderzoek worden onder andere:

  • Risico's gekwantificeerd;
  • Aanbevelingen gedaan en adviezen gegeven voor oplossingen;
  • Urgente acties vermeld waarbij de prioriteit wordt aangegeven;
  • Specifieke garantiebepalingen en vrijwaringen voor het koopcontract besproken.

Wij bespreken de bevindingen van het Due Diligence onderzoek met u. Zo krijgt u een goed beeld van de (mogelijke) impact van onjuistheden en risico's binnen de target onderneming. Op basis van deze feiten begeleiden wij bij het aanpassen van de verkoopvoorwaarden voor de beoogde transactie. 

In deze fase van de verkoop toetsen wij ook de financierbaarheid van een mogelijke overname en dienen eventueel reeds een financieringsverzoek in.

U kunt nu direct contact opnemen met een van onze specialisten of vul ons contactformulier in met uw vraag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!