Wat komt er allemaal kijken bij een overname?

Bij een overname van een organisatie komen niet alleen financiële aspecten kijken. Een van de meest belangrijke aspecten binnen een organisatie is namelijk het menselijk kapitaal. De werknemers binnen de over te nemen organisatie spelen ook een zeer belangrijke rol in het totaalpakket. Onze advisory afdeling neemt een HR Due Diligence onderzoek op zich. Daarin worden onder andere collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) en pensioenafspraken van de werknemers geanalyseerd. 

Hulp nodig bij een HR Due Diligence onderzoek? Neem contact op!

De reden voor een HR Due Diligence onderzoek

Een HR Due Diligence onderzoek is van groot belang omdat bij een overname twee werkende organisaties samenkomen. Daarmee komen ook twee HR-teams bij elkaar met verschillende personeelsbestanden. Het is van groot belang om deze twee Human Resources teams goed te laten samenwerken. Een HR Due Diligence onderzoek brengt hiervoor alle benodigde informatie naar boven, waardoor het overnameproces sterk wordt versoepeld. 

Wat zijn de onderdelen van een HR Due Diligence onderzoek?

Tijdens een HR Due Diligence onderzoek worden onder andere de volgende aspecten meegenomen.

  • Personeelsbestanden: De personeelsbestanden, met daarin voor elke werknemer de naam, positie, ingang contract, salaris en dergelijken, horen netjes op de HR-afdeling opgeslagen te zijn; 
  • Beleid, procesvoering en trainingsprogramma’s: Iedere organisatie heeft zijn eigen beleid, procesvoering en trainingsprogramma’s. Het is van groot belang deze goed te onderzoeken. Zeker bij een fusie moeten deze aspecten goed in elkaar kunnen overlopen.  

Onze specialisten kunnen u uitstekend adviseren over HR Due Diligence. U kunt direct contact opnemen met een van onze specialisten of u kunt bellen naar +31 (0)40 264 96 10.

Neem contact op