Financiële resultaten, bijzonderheden en de risico's

Een Vendor Due Diligence rapport geeft potentiële kopers een objectief beeld van de belangrijke aspecten van een onderneming met het oog op een overname. Hierbij kunt u denken aan de financiële resultaten, de bijzonderheden hierin en de risico's van de onderneming. Doordat u een Vendor Due Diligence beschikbaar stelt aan een mogelijke koper maakt u de kans op een succesvolle transactie groter.

Een Vendor Due Diligence rapport laten opstellen? Neem contact op!

Wat is een Vendor Due Diligence? 

Als verkopende partij wilt u natuurlijk de verkoop zo soepel mogelijk laten verlopen. U wilt niet dat de potentiële koper voor onaangename verrassingen komt te staan om het bod zo hoog mogelijk te krijgen en houden. Met een onafhankelijk beeld van uw onderneming kunt u dit traject optimaliseren. Laat onze specialisten daarom een Vendor Due Diligence uitvoeren in de periode dat uw bedrijf verkoop klaar wordt gemaakt.

Een Vendor Due Diligence is een onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van de verkoper. Dit onderzoek geeft de verkoper inzicht in eventuele gebreken in aspecten als:

  • Financieel;
  • Fiscaal;
  • Juridisch;
  • Commercieel;
  • Technisch;
  • Human Resources;
  • IT.

Naast dat Vendor Due Diligence de verkopende partij inzicht geeft in gebreken, krijgt de potentiële koper een objectief beeld van bovenstaande aspecten. Dit zorgt ervoor dat het voor de koper duidelijk wordt welke risico’s er aan een overname zijn verbonden en wordt de kans op een succesvolle transactie vergroot. Doordat het onderzoek al vroeg in het traject wordt uitgevoerd, zal er verderop in het proces veel tijd kunnen worden bespaard. Ook dit zal de verkoop van uw onderneming bevorderen.

Voorkom onnodige problemen als verkoper

Het voordeel van het uitvoeren van een Vendor Due Diligence voor de daadwerkelijke bekendmaking van de verkoop, is dat de verkoper al op de hoogte wordt gebracht van eventuele gebreken. De verkoper kan deze gebreken verhelpen voordat een potentiële koper zelf een Due Diligence onderzoek laat uitvoeren. Uw onderhandelingspositie wordt daarmee ook verbeterd, doordat u op de hoogte bent van alle belangrijke aspecten van uw onderneming.

Wilt u meer weten over het onderwerp "Vendor Due Diligence", neem dan contact op met een van onze specialisten in het team van Foederer Corporate Finance.

Neem contact op