Hulp tijdens een crisissituatie van uw bedrijf

Bevindt uw bedrijf zich in een crisissituatie of dreigt daarin terecht te komen? Neem zo snel mogelijk actie. Corporate recovery kan u en uw onderneming helpen om adequaat te handelen. Wij adviseren en begeleiden u in het proces vóór, tijdens en na de crisisperiode. Wij analyseren het probleem en werken snel en daadkrachtig toe naar de juiste oplossing. Samen met u herstellen wij het vertrouwen in uw onderneming bij alle betrokken partijen.

Hulp nodig? Neem contact op met onze specialisten!

Wat gebeurt er tijdens een corporate recovery?

De financiële positie van uw bedrijf is verontrustend. Om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen in zware tijden dienen maatregelen te worden getroffen. Corporate recovery biedt een reikende hand aan de ondernemer om complexe financiële problemen te bespreken. Door middel van reorganisatie van de bedrijfsstructuur, beëindiging van verlieslijdende bedrijfsonderdelen en het veiligstellen van bestaande activiteiten, zorgen wij voor vitalisering van uw bedrijf. Daarnaast is communicatie met schuldeisers en participanten tijdens het corporate recovery proces van groot belang. Foederer Corporate Finance helpt ondernemingen met financiële problemen weer sterk te worden. 

Een faillissement of doorstart

U heeft alles geprobeerd maar uw onderneming glipt langzamerhand uit uw handen. Een faillissement ligt op de loer. Uit veel faillissementen blijkt dat door de jaren heen de financiële positie is verzwakt doordat niet tijdig is ingegrepen. 

Toch betekent een faillissement niet per direct het einde van uw onderneming. Met het behoud van gezonde bedrijfsonderdelen en het afstoten van verliesgevende activiteiten kan een doorstart worden gerealiseerd. 

Tijdige voorbereiding voor een doorstart is cruciaal en maakt de kans op slagen het grootst. Corporate recovery ondersteunt en begeleidt de ondernemer om de kans op een succesvolle doorstart te optimaliseren en om tevens de schade van een faillissement te beperken. 

Wilt u meer weten over het onderwerp "Corporate Recovery"? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten in het team van Foederer Corporate Finance en leg uw vraagstukken aan hen voor.

Neem contact op