Aan- en Verkoop

Bedrijfsovername en Bedrijfsverkoop

Als ondernemer bent u continu bezig om uw onderneming te verbeteren. Naast verbeteringen vanuit eigen strategische krachten, kan het aantrekkelijk zijn om over te gaan tot een overname. Hiermee versnelt u de groei van uw onderneming. Een strategische overname is een ingewikkeld proces. Onze professionals begeleiden u bij iedere stap in dit traject:

  • Zoeken van geschikte bedrijven voor een overname
  • Bepalen van de waarde van een onderneming
  • Adviseren over de structuur van het overnametraject
  • Begeleiden van het onderhandelingsproces
  • Uitvoeren van een Due Diligence
  • Adviseren over de juiste financiering (inclusief mogelijke subsidies)

Wij begeleiden u ook bij een Management Buy Out (MBO) en Management Buy In (MBI). Na een overname houdt onze dienstverlening niet op. Wij bieden tot ver na het afronden van de overname de begeleiding die u nodig heeft om uw onderneming succesvol te maken.

Zoeken kopers en verkopers

Bij de verkoop van uw onderneming heeft u niet altijd een koper op het oog. Het vinden van de juiste potentiële koper(s) is de eerste stap in het proces naar de verkoop van uw onderneming. De beoogde transactie en de specifieke situatie van uw onderneming bepalen het profiel van potentiële koper(s). Door ons uitgebreide netwerk en met het opgestelde profiel kunnen wij de juiste potentiële koper(s) voor u benaderen. Afhankelijk van de situatie is dit aanvankelijk met anonieme informatie. Door onze aansluiting bij Crowe Global kunnen wij ook snel contact leggen met potentiële kopers in het buitenland.

Het kan zijn dat u niet direct de juiste onderneming voor een overname op het oog hebt. Op basis van uw specifieke situatie stellen wij met u een profiel op van de target onderneming. Met dit profiel zoeken wij ondernemingen die passen bij uw wensen en behoeften.