Debiteurenportefeuille brengt nodige risico’s met zich mee

Een debiteurenportefeuille van een onderneming brengt de nodige risico’s met zich mee. Betalingen kunnen lang duren en er kunnen wanbetalers tussen zitten. Om deze risico’s kwijt te raken kunt u denken aan factoring. 

Meer informatie over factoring? Neem contact op!

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsalternatief waarbij de ondernemer direct zijn facturen uitbetaald krijgt en zijn debiteurenportefeuille uitbesteedt aan een gespecialiseerd factoringbedrijf. De ondernemer ontvangt alvorens de uitstaande rekeningen terwijl het factoringbedrijf waakt over de debiteuren.

Waarom en voor wie factoring?

Door de overdracht van de debiteuren wordt het risico van wanbetalers voor de onderneming overgedragen aan de factoringmaatschappij. De ondernemer is verzekerd van de uitbetaling van facturen en hoeft wanbetalers niet langer in de gaten te houden. Deze vorm van debiteurenfinanciering is een interessant middel voor groeiende bedrijven. Een groeiend bedrijf heeft een groeiend aantal debiteuren, welke meegroeit met de gewenste financiering voor het bedrijf. Uiteraard kleven ook nadelen aan factoring, zo zijn de kosten hoger dan bankfinanciering en de maatschappij kan facturen van debiteuren weigeren op te kopen.

Factoring kan voor uw onderneming een prettige financieringsmethode zijn. Wij kunnen u adviseren en begeleiden met het gehele proces. Neem nu direct contact op met een van onze specialisten of bel naar +31 (0) 40 264 96 10.

Neem contact op