​Financieringen kunnen soms tamelijk onoverzichtelijk worden

Daarbij kunnen de leningen ongunstige voorwaarden hebben of te hoge rentes. Met herfinanciering wordt de structuur van de lopende financieringen hervormd. De samenstelling van de huidige leningen wordt hiermee geoptimaliseerd. 

Meer informatie over herfinanciering? Neem contact op!

Waarom herfinancieren?

Herfinanciering kan een oplossing bieden wanneer de ondernemer vastzit aan zware voorwaarden, zoals een hoge rente of korte looptijd. De voorwaarden van de nieuwe financiering dienen natuurlijk wel gunstiger te zijn dan voorheen. Hierbij kunt u denken aan een verbeterd rentetarief, aflossingsbedrag, de zekerheden en aansprakelijkheid.

Ook in een situatie met verschillende schuldeisers kan herfinancieren in uw voordeel werken doordat de financiële situatie van de onderneming duidelijker wordt.  Herfinanciering kan daarnaast zorgen voor een verhoogde flexibiliteit. 

Nieuwe financiering

Een herfinanciering wordt in gang gezet door het afsluiten van een nieuwe financiering waarmee andere schulden afbetaald worden. Vervroegde terugbetaling van bestaande leningen is niet altijd toegestaan door de verstrekker. Bij vervroegde afbetaling moet goed gelet worden op hoge boeterentes die bestaande financiers kunnen opleggen. 

Indien de bestaande leningen worden herfinancierd onder gunstige voorwaarden heeft dat geen significant nadelig effect op uw onderneming. Uiteraard dient dan geen sprake te zijn van een uitbreiding van het financieringsbedrag. 

Herfinanciering met Foederer Corporate Finance

Lopen alle financieringen van uw onderneming door elkaar of zijn de voorwaarden voor u ongunstig? Onze specialisten kunnen u hierbij helpen. Wij adviseren en begeleiden uw onderneming tijdens de gehele herfinancieringsperiode. Neem nu direct contact op met een van onze specialisten of bel naar +31 (0) 40 264 96 10.

Neem contact op