Leasing, wat houdt dit in?

Leasing is een alternatief voor het kopen van installaties, machines, vervoersmiddelen en dergelijke bedrijfsmiddelen voor de bedrijfsvoering van de onderneming. 

Meer informatie over leasing? Neem contact op!

De uitgaven van de aankoop worden bij leasing verspreid over verschillende jaren, waardoor een financiering overbodig is. 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee typen van leasing: 

  • Operationele lease;
  • Financiële lease.

Operational lease

Een operational lease is een overeenkomst waarbij de onderneming een vast bedrag per maand betaald voor de beschikking over bedrijfsmiddelen. Bij een operational lease huurt u in principe het product en zal de ondernemer nooit eigenaar worden van het geleasede middel. Het product zal dus ook niet op de balans van de onderneming staan en heeft u geen recht op een investeringsaftrek. Na afloop van het contract komt de machine of het transportmiddel weer in handen van het leasebedrijf.

Financial lease

Een financial lease kan worden beschreven als een soort huurkoop. Met het aangaan van een dergelijke overeenkomst, financiert de leasemaatschappij het middel voor u en ligt het economisch risico in uw handen. Na afloop van het contract wordt de ondernemer automatisch eigenaar van het product. Bij een financial lease verschijnt het geleasede bedrijfsmiddel op de balans en heeft u recht op een eventuele investeringsaftrek.

Tip! Denkt u aan leasing? Vraag offertes aan bij verschillende leasemaatschappijen!

Onze specialisten kunnen u adviseren en begeleiden op het gebied van leasing. U kunt nu direct contact opnemen met een van onze specialisten of vul ons contactformulier in met uw vraag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op! 

Neem contact op