Microfinanciering voor startende ondernemers

Een eigen bedrijf starten of uitbreiden, daar heb je kapitaal voor nodig. Het risico van startende ondernemers wordt vaak als hoog geclassificeerd. Het verdienmodel wordt niet optimaal gevonden of er is gebrek aan eigen inleg. Hierdoor is een traditionele lening vaak lastiger te verkrijgen bij de bank. Microfinanciering biedt hier een oplossing. 

Meer weten over microfinanciering? Neem contact op!

Wat is microfinanciering?

Microfinanciering helpt beginnende ondernemers met het opbouwen van een eigen bedrijf. Zij kunnen aanspraak maken op een microkrediet; een zakelijke lening tot €50.000. Het doel van microfinanciering is om de kredietverlening voor het kleinbedrijf te stimuleren. Nederlandse banken werken samen met verschillende overheidsinstellingen om deze kredietverlening te realiseren.

Sinds de economische crisis is het er niet makkelijker op geworden voor startende ondernemers om krediet toegewezen te krijgen via financiële instellingen.

Daarom heeft de overheid 1,8 miljoen euro extra geïnvesteerd in microfinanciering om deze ondernemers een handje te helpen.

Voor wie is microfinanciering?

Microfinanciering is bedoeld voor kleine startende ondernemingen die behoefte hebben aan financiering. Heeft u minder dan vijf werknemers? Dan kunt u beroep doen op het microkrediet. Het kan zijn dat de reguliere bank geen krediet wilt verstrekken omdat er op korte termijn weinig zekerheid kan worden verstrekt door de starter. 

Komt u niet in aanmerking voor microkrediet? Dan bent u wellicht geschikt voor het mkb-krediet. Het mkb-krediet betreft een zakelijke lening tot €250.000 voor het midden- en kleinbedrijf. 

Wellicht is microfinanciering een goede optie voor u. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van microkrediet of mkb-krediet en wij zullen u tijdens het gehele proces begeleiden. U kunt nu direct contact opnemen met een van onze specialisten of vul ons contactformulier in met uw vraag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op! 

Neem contact op