Groeiambities?

Wanneer u voor uw onderneming zeer grote groeiambities heeft, zijn uw plannen niet of moeilijk financierbaar door middel van traditionele financieringen. In dergelijke gevallen kunt u overwegen een private equity partij te betrekken bij uw onderneming. Een private equity partij neemt een participatie in uw onderneming. 

Meer inhoudelijke informatie nodig? Neem direct contact met ons op!

Naast van de financiële middelen kunt u bij de keuze van de juiste partij ook gebruik maken van haar netwerk en expertise. Wij lichten u graag in over de mogelijkheden van private equity en begeleiden een participatie door middel van private equity voor u. Lees hier meer over alle mogelijkheden van private equity.

Private Equity

Heeft u zeer grote groeiambities voor uw onderneming? Dan bestaat er de mogelijkheid dat uw plannen door middel van traditionele financieringen niet of moeilijk financierbaar zijn. In dergelijke gevallen kan het betrekken van een private equity partij hiervoor een oplossing zijn. 

Wat doet een private equity partij?

Een private equity partij is een partij die een aandeel van een onderneming neemt, waarvan zij denken dat deze in de toekomst meer waard zullen gaan worden. Het doel hiervan is om rendement voor haar investeerders te genereren. Het vermogen dat gebruikt wordt voor dat aandeel van de onderneming wordt private equity (PE) genoemd. Dit is een risicodragend vermogen. Private equity kan worden gebruikt voor niet-beursgenoteerde bedrijven. 87% van alle private equity investeringen zijn dan ook gericht op MKB-ondernemingen. 

Voordelen van een private equity partij

Een private equity partij kan u, naast financiële middelen, ook voorzien van haar netwerk en expertise.  Zij hebben namelijk ook kennis en inzicht over de onderneming waarin zij investeren. Dit kan ertoe leiden dat uw onderneming hard groeit en goed presteert. 

Graag lichten wij u in over de mogelijkheden van private equity en we begeleiden een participatie door middel van een private equity voor u. 

Wilt u meer weten over het onderwerp "Zakelijke financiering door private equity partij"? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten in het team van Foederer Corporate Finance en leg uw vraagstukken aan hen voor.

Neem contact op